perjantai 12. heinäkuuta 2019

Viron kesäpääkaupunki Pärnu

Aamulla lähdimme ostoksille Pärnun torille, joka sijaitsee kilometrin verran keskustasta. Siellä oli kova vilinä ja tarjolla monenlaisia tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Saimme hyvin täydennettyä veneen muonavarastoa. Kävin myös siistimässä tukkaani torin vieressä olevassa kampaamossa.


Aamupäivä oli aurinkoinen ja aika lämmin ja niinpä kiertelimme Pärnun vanhoja katuja ja puistoja. Suuri osa kaupungin keskustan vanhoista taloista on kunnostettu, paljon on vielä tekemistäkin. Lähellä hiekkarantoja sijaitsee komea mutakylpylä. Puistojen puut olivat suuria ja komeita tammia ja lehmuksia. 

Lounaaksi oli tarjolla vihanneksia, tuoreita munia ja leipää sekä Kihnusta ostettua kuivattua nokkahaukea. Kalasta ei kuitenkaan saanut mitään irti ja päätimme laittaa sen likoamaan seuraavan päivän kalakeittoa varten. 

-

Iltapäivällä lähdimme etsimään Lydia Koidulan kotimuseota, mutta se olikin remontissa. Kävelyretken aikana meidät yllätti kova sade, jota pakenimme Pärnun kaupunginkirjastoon. Se on moderni rakennus, joka sijaitsee puiston laidalla. Henkilökuntaa oli paljon, asiakkaitakin jonkin verran. Verrattuna suomalaisiin kirjastoihin oli erikoista, että kirjastossa oli paljon lapsia ja nuoria pelaamassa shakkia. 

Kaupungissa vietettiin kahden päivän katufestivaalia, mutta kovan sateen vuoksi esiintyjiä oli vähemmän kuin odotimme. Kävelykaduilla kulki kuitenkin koko ajan väkeä. Kun sade jatkui, tutustuimme Pärnun Nykytaiteen museoon. Näyttely nimeltä Mies, nainen ja vapaus ei tehnyt suurta vaikutusta.

Kaupungissa vietettiin myös urkufestivaalia. Illalla kävimme kuuntelemassa Elisabethin kirkossa konserttia, jossa instrumentteina oli urkujen lisäksi viulu ja saksofoni. 
 Muutamassa kappaleessa soitti myös Tallinnan Saksofoniorkesteri. Myöhään illalla matkalla satamaan kuulimme vielä rockia, jota soitettiin kanavan viereisillä valleilla pidetyssä konsertissa. Tähän konserttiin emme enää lähteneet, koska oli niin kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti