keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Viehättävä Kihnu keskellä Riianlahtea

Sää on edelleen viileä, mutta tuuli on heikentynyt. Yhdentoista aikoihin lähdettiin kohti Kihnua, perille päästiin ennen neljää. Matkalla herätti ihmetystä se, että merikortin viittamerkit olivat aivan eri lailla kuin navigaattorissa ja luonnossa.

Kihnu on Riianlahden suurin saari, jossa asuu talvisaikaan reilut 500 henkeä, kesäisin monta kertaa enemmän. Kihnun perinteinen elämäntapa on päässyt Unescon aineettoman maailmankulttuuriperintökohteiden listalle. Tyypillistä saaressa on, että naiset pukeutuvat värikkäisiin hameisiin ja päähuiveihin. Monenlaiset kädentaidot ovat edelleen kunniassa. Saarella on oma murre ja vahvat laulu-, soitto- ja kansantanssiperinteet. Hyvin tavallinen ajoneuvo saaressa on sivuvaunullinen moottoripyörä, niillä huristelevat sekä miehet että naiset.

Teimme illalla muutaman tunnin kävelylenkin saaressa, ihailimme monenlaisia rakennuksia ja puutarhoita, lammaslaumoja ja kirkkoa. Saaren kahdesta kaupasta saimme tehtyä hienoja ostoksia: Maijalle päähuivi ja verryttelyhousut (harmaat ja liian isot, mutta tarpeen, sillä yöt ovat olleet aika kylmiä), veneen keittiötarvikkeisiin uusi kauha (entisestä meni varsi poikki) ja paistinlasta (unohtui kotiin).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti