sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Saaria Riianlahdella

Aamulla vuokrasimme Ruhmun satamasta polkupyörät, jotka olivat paljon huonommat kunnoltaan kuin Kihnussa vuokratut pyörät. Vuokra oli kuitenkin samansuuruinen, eikä maksusta täälläkään annettu kuittia...

Ruhnun saaaren läpi kulkee yksi isompi tie, jota pitkin lähdimme polkemaan. Tie menee pienen kyläkeskuksen läpi ja siitä edelleen saaren pohjoisosassa olevalle hienolle hiekkarannalle, jossa kävimme uimassa. 
Paluumatkalla koetimme löytää Ruhnun majakan, mutta tehtävä osoittautui ylivoimaiseksi. Joissakin metsäteiden risteyksissä oli satunnaisesti viittoja majakalle, mutta niiden perusteella emme sitä löytäneet. Lähdimme sovinnolla takaisin satamaan.

Aurinko paistoi todella lämpimästi, kun lähdimme liikkeelle. Välillä pysäytettiin vene ja hyppäsin Riianlahteen vilvoittelemaan. Koska olimme kulkeneet myötätuulessa, emme olleet huomanneet tuulen voimakkuutta. Jouduinkin kellumisen sijaan kunnolla uimaan, jotta sain aaltojen mukana keinuvan veneen kiinni.

Saarenmaan pääkaupungin Kuressaaren ulkopuolella oleva pieni Abrukan saari oli seuraava kohteemme. Tämä osoittautui hyvksi valinnaksi, vaikka saaressa ei satamatoimiston lisäksi olekaan muita palveluita. Satama on rauhallinen ja suojaisa, meidän lisäksemme paikalla oli kaksi muuta vierasvenettä. Tämä miellytti meitä kovin, koska edellisenä yönä Ruhnun satamassa oli kymmeniä vierasveneitä. Abrukan satamasta näkee hyvin Kuressaareen asti. 


Kävimme iltakävelyllä tutustumassa saareen, joka osoittautui luonnoltaan kerrassaan viehättäväksi. Keskellä saarta on suuri luonnonsuojelualue, jonka tiheä metsä on aivan läpitunkematon. Saaressa kasvaa myös paljon suuria katajia.

Aurinkoinen päivä oli muuttunut harmaaksi, taivas oli pilvessä. Saaren rantojen kukkaniittyjen loistoa en saanut kuviin näkymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti