keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Kuohuviiniä aamusta iltaan


Tänään aamulla heräsin kolmiääniseen sulosointuiseen kuorolauluun ja aamiaiseksi sain mm. kuohuviiniä. Aamiaispöytään oli löytynyt myös kukkia, vaikka satamasaaremme ei olekaan mikään varsinainen kukkasaari. Aamiaisen jälkeen mentiin taas uimaan. Sen jälkeen kuljettiin luontopolkua pitkin ympäri kallioista Modernmagenia, josta kuitenkin löytyi mm. sisäjärvi ja jopa suoluontoa.

Metsässä näimme yhtäkkiä nuoren valkohäntäpeuran, joka hetken meitä katseltuaan pakeni kallioiden taakse. Valitettavasti emme ehtineet kuvata tätä kuparinruskeata jalonnäköistä eläintä.


Koska aamu oli niin leppoisa, istuskelimme vielä pitkään veneessä saaren rannalla ja menimme jopa uudelleen uimaan. Nyt vesi oli jo +20 astetta.

Vihdoin käynnistimme koneen ja suuntasimme keulan kohti Jussarön majakkaa, jonka halusimme ehdottomasti nähdä. Majakan pohjoispuolella on iso Jussarön saari, jossa on venesatamakin, mutta emme poikenneet sinne. Majakka oli alunperin Jussarön saarella, jonne se oli rakennettu v. 1891. Torni oli kuitenkin huonosti suunniteltu ja se purettiin 1920-luvun alussa. Uusi teräsbetoninen majakka rakennettiin v. 1922 hieman Jussarön saaren eteläpuolelle.


Kun olimme kuvanneet majakan, lähdimme suuntamaan Tammisaareen päin. Matkalla näimme ilmeisesti merikotkan tai jonkun muun erittäin suuren linnun, jota kaksi hyvin ärhäkkää lokkia ahdisteli. Tuuli kävi etelästä, 2-5 m/sek, aurinko paistoi taivaan täydeltä. Välillä hyppäsimme Emman kanssa mereen viilentymään. On ihanaa hypätä veneen laidan yli veteen, jossa pohja on n. 50 metrin syvyydessä.

Tammisaaren satamaan tulimme vähän vaille viisi, mikä olikin hyvä ajoitus, koska meillä oli tapaaminen tasan klo 17. Sanna-serkku tuli hakemaan meitä heidän perheensä kesäkotiin Snappertunaan syömään ja saunomaan.

Olimme aivan kuumissamme, ja viileä kuohuviini maistuikin meille erinomaisen hyvin. Nautimme mainion päivällisen, jonka jälkeen oli ihanaa istuskella terassilla Airin, Sannan ja Sonjan kanssa ja odotella saunan lämpiämistä. Ja saunasta taas uimaan, vesi oli +21,5 astetta!


Matkaa: 27 mailia (Modermagen - Jussarö - Tammisaari)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti