tiistai 28. heinäkuuta 2015

Leijoja Dirhamin yllä

Aamu valkeni puolipilvisenä. Tuuli sopivasti etelästä päin, joten pohjoinen oli hyvä matkasuunta. Ajatus oli suunnata pienelle Osmussaarelle, joka sijaitsee viitisen merimailia Dirhamista luoteeseen. Saaren satama on kuitenkin aika vaatimaton ja tuuli oli kääntynyt koilliseen niin, että se osui suoraan satamaan. Niinpä päädyimme taaas Dirhamiin.
Päivällisen jälkeen loikoilimme hytissä lukemassa, koska oli alkanut sataa ja oli muutenkin kylmä. Kun nousimme ylös, oli hämmästyksemme suuri, kun näimme, että sataman yllä leijaili kymmenkunta valtavan suurta leijaa. 


Tallinnasta oli tullut Dirhamiin leijanlennättäjä, josta tehtiin johonkin tiedotusvälineeseen juttua. Kun haastattelu oli ohitse, keskustelimme hänen kanssaan pitkään. Hän kuulemma käy joka äitienpäivä Helsingissä, kun Suomenlinnassa on joku leijatapahtuma. Mies kertoi, että taitaa olla ainoa laajemmin leijoja harrastava henkilö Virossa. Hänellä on yhteensä viitisenkymmentä leijaa. Leijat ovat pääosin Kiinasta, jonkun hän on tehnyt myös itse. Saimme ihailla sekä leijojen lennätystä että niiden alaslaskemista. Isojen leijojen lentoon saaminen ja myös alasvetäminen on sen verran hankalaa puuhaa, että siihen tarvitaan kaksi henkilöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti