maanantai 21. heinäkuuta 2014

Ukkosen uhkaamina


Aamulla meri oli taas sennäköinen, ettemme voineet ajatellakaan uimista. Se oli vahinko, sillä sää oli helteinen heti aamusta alkaen. Päätimme lähteä katsomaan Seilin saarta, joka on tunnettu saarena, jossa on ollut sairaala ensin spitaalisille ja sen jälkeen mielisairaille naisilla. Saaressa on nyt Turun yliopiston biologian laitoksen toimintaa. Oheisessa kuvassa päärakennus 1800-luvulta.

Tänään on nähty useita isoja haahkapoikueita. Niissä oli tyypillisesti yksi emo ja jopa 20-30 poikasta. Muutama päivä sitten nähtiin kotkia. Myös joutsenia ja merimetsoja on nähty useita kertoja. 

Pitkin päivää kuulimme ukkosenjyrinää ja näimme salamoita. Lopulta ukkonen tavoitti meidätkin, satoi kaatamalla, mutta onneksi ei tuullut. Sateen jälkeen pysähdyimme syömään Houtskariin, jossa tutustuimme kiinnostavaan ja hyvin hoidettu saaristolaismuseoon.

Houtskarin jälken meri oli vihdoin sellainen, että saattoi mennä uimaan. Parasta on hypätä suoraan veneestä mereen.

Päivä oli pitkä, vasta illan tullen lähestyimme Kumlingea. Meri oli tyyni, näkyvyys erittäin hyvä.

Perille saavuimme yhdeksän aikoihin. Rauhallinen satama. Parin sadan metrin päässä huomasimme ravintolan, jossa oli hurja meno päällä. Menimme tutkimaan, mitä siellä tapahtui. Pihalla oli kymmeniä hienoja vanhoja autoja. Turun seudun mobilistikerho oli lähtenyt Kumlingeen retkelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti