torstai 24. heinäkuuta 2014

Eckerössä ja Maarianhaminassa


Eckerön satama oli täynnä isoja veneitä, monet olivat Ruotsista. Onneksi kuitenkin mahduimme joukkoon. Illalla maistelimme hienon päivän kunniaksi satamaravintolassa ahvenanmaalaisia oluita. Ravintolasta saattoi tilata aamuksi tuoreita sämpylöitä veneelleen. Se tuntui aika ylelliseltä, niin kuin suihkukin (aika viileää vettä) ja sisävessa. Isoissa satamissa on hyvät puolensa! Muutenkin satama oli aika kivannäköinen, se oli rakennettu vanhan kalasataman kylkeen.

Ennen lähtöä eteenpäin kävimme vielä tutustumassa Eckeröön kylään, joka on Maarianhaminan jälkeen suurin paikka Ahvenanmaalla. Kylälle oli kilometrin matka. Kauppa oli kuitenkin vielä kiinni ja jouduimme palaamaan takaisin tyhjin toimin ja kuumissamme. Lähdimme melkn saman tien liikkeeelle, ainoana haaveena päästä mahdollsimman pian uimaan. Mutta meri näytti jälleen pahimmat puolensa. Onneksi levälautat ovat kuitenkin aika paikallsiia ja parin tunnin ajelun jälkeen saatoimme taas pulahtaa virkistävään veteen.

Maarianhaminaan saavuimme joskus viiden aikoihin. Kaupunki oli aikamoinen pätsi. Kävimme katsomassa kaunista Maarianhaminan kaupunginkirjastoa, joka on rakennettu vuonna 1989. Juttelin jonkun aikaa kollegojen kanssa ja sain huomata, että samanlaisia ongelmia on kaikissa Suomen kirjastoissa.

Käytyämme kaupassa lähdimme uimaan venesataman viereiselle uimarannalle. Takaisin tullessa tutkimme satama-alueen monenlaista toimintaa. Olimme päätyneet satamaan, jossa voivat yöpyä vain perinneveneet ja puuveneet. Tällä alueella toimi monia käsityöläisiä, veneenrakentajia ja lisäksi alueella on erilaista museotoimintaa. Tässä ihailemme maamoottoreita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti